Wat is een orthomoleculair consult?

Deel dit bericht op

Een orthomoleculair consult is gericht is op het bevorderen van gezondheid en het behandelen van ziekten door middel van het optimaliseren van de leefstijl. “Orthomoleculair” verwijst naar stoffen zoals vitaminen, mineralen, aminozuren en andere bioactieve stoffen. Het doel van orthomoleculaire therapie is om het lichaam met al deze stoffen in een optimale balans te brengen.

Bij LijfLoket boek je eenvoudig een consult met een orthomoleculair therapeut. Vóór de start van het consult, vul je een vragenlijst in. Dit is de anamnese. Hiermee krijgt de orthomoleculair therapeut inzicht in je levensstijl, gezondheidsklachten en gezondheidswensen. Op basis hiervan zal de therapeut persoonlijk inzicht en advies geven, gericht op het herstellen en behouden van een optimale gezondheid.

Het advies kan verschillende aspecten omvatten, zoals aanpassingen in de voeding, lichaamsbeweging en het bioritme. De nadruk ligt op een juiste balans om zo de natuurlijke genezingsprocessen (het zelfherstellend vermogen) van het lichaam te ondersteunen.

Bekijk alle diensten van LijfLoket
Deel dit bericht op

© 2024 lijfloket.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring