Wat doet een orthomoleculair therapeut?

Deel dit bericht op

Om je gezond en goed te voelen heeft het lichaam de juiste voeding, levensstijl en leefomgeving nodig. Wanneer het lichaam niet krijgt wat het nodig heeft, raakt het uit balans. Maar wat heeft het lichaam precies nodig? Dat kan nogal ingewikkeld zijn en het verschilt ook van persoon tot persoon. Een orthomoleculair therapeut geeft tijdens een orthomoleculair consult adviezen waarmee de balans weer hersteld kan worden.

Het veranderen van je levensstijl

Elke dag maak je keuzes die invloed hebben op je gezondheid. Het voedsel dat je eet, de activiteiten die je onderneemt, hoeveel je beweegt, enzovoort. Als je lichaam niet in goede conditie is of als je last hebt van (vage) klachten, kan een orthomoleculair therapeut je adviseren over slimme aanpassingen in je levensstijl die aanzienlijke verbeteringen in je gezondheid kunnen opleveren.

Het herstellen van de balans

Als je je gedurende langere tijd niet fit voelt of als je last hebt van aanhoudende klachten, betekent dit dat je lichaam uit balans is. Waarschijnlijk functioneren één of meerdere systemen in je lichaam niet zoals ze zouden moeten. Dit kan bijvoorbeeld je spijsvertering, voortplantingsstelsel of hormoonhuishouding zijn. Een orthomoleculair therapeut kan je advies geven om de balans te herstellen en je gezondheid te verbeteren. Hierbij ligt de focus op een gezonde levensstijl, omdat dit op de lange termijn veel effectiever is dan het louter bestrijden van symptomen, zoals het nemen van pijnstillers bij hoofdpijn, insuline bij diabetes of hormoonzalf tegen eczeem.

Geduld hebben

Ieder lichaam is slim en uniek. Aanhoudende klachten zijn een signaal dat je lichaam flink uit balans is. Het uit balans raken gebeurt niet van de ene op de andere dag. Jouw genetische aanleg, levensstijl en leefomgeving dragen hieraan bij. Het kan jaren duren voordat klachten ontstaan, en daarom kan het ook tijd kosten om je lichaam weer in balans te brengen.

De juiste ondersteuning

Door slimme aanpassingen in je leven te maken, geef je je lichaam de juiste ondersteuning om gezonder te worden. Ben je nieuwsgierig welke stappen jij kunt nemen? Boek dan vandaag nog een online consult met een orthomoleculair therapeut.

Deel dit bericht op

© 2024 lijfloket.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring