Advies over supplementen; dit moet je weten

Deel dit bericht op

Voor veel Nederlanders is het nemen van voedingssupplementen een dagelijkse gewoonte geworden. Of het nu gaat om multivitaminen, visolie, vitamine D, probiotica of andere voedingssupplementen, mensen zoeken naar manieren om hun voedingspatroon aan te vullen en eventuele tekorten aan te vullen. Maar hoe maak je goede keuzes als het gaat om suppletie? In dit artikel bespreken we het belang van suppletieadvies en geven we enkele richtlijnen om verstandig met supplementen om te gaan.

1. Vraag om advies

Voordat je besluit om voedingssupplementen te nemen, is het altijd verstandig om een professional te raadplegen. Zij helpen vaststellen of je daadwerkelijk tekorten hebt en welke supplementen geschikt zijn voor jouw specifieke behoeften. Iedereen is uniek en wat voor de een werkt, hoeft niet per se geschikt te zijn voor een ander. Wil jij weten of je voedingssupplementen nodig hebt? Wij adviseren je graag. Boek een consult en je weet wat je moet doen én waarom.

2. Wees kritisch op kwaliteit

Niet alle voedingssupplementen zijn gelijkwaardig. Kies supplementen van hoge kwaliteit. De inhoud en de effectiviteit kunnen variëren tussen verschillende merken en fabrikanten.

3. Begrijp je behoeften

Voordat je begint met het innemen van supplementen, is het belangrijk om je eigen voedingspatroon en levensstijl te begrijpen. Zorg ervoor dat je de basisvoedingsstoffen uit je voeding haalt en gebruik supplementen als aanvulling, niet als vervanging.

Lees ook onze blog: Voedingssupplementen: do or don’t 

4. Vermijd overdosering

Meer is niet altijd beter als het om supplementen gaat. Overdosering van bepaalde vitaminen en mineralen kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Volg altijd de aanbevolen doseringen op het etiket van het supplement en houd rekening met de hoeveelheid die je al uit je voeding haalt.

5. Interacties

Het is belangrijk om je zorgverlener te informeren over alle supplementen die je inneemt, zodat mogelijke interacties kunnen worden geïdentificeerd en vermeden. Boek jij een consult bij LijfLoket? Dan kun je in de vragenlijst vooraf aangeven welke supplementen en medicijnen je nu gebruikt.

Suppletie kan een waardevolle aanvulling zijn op een gezonde levensstijl, maar een advies van een professional is daarbij onmisbaar. Alleen dan kun je de juiste keuzes maken op basis van jouw individuele behoeften.

Deel dit bericht op

© 2024 lijfloket.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring