Is orthomoleculaire therapie kwakzalverij?

Deel dit bericht op

Er is nog weleens twijfel. Wat is orthomoleculaire therapie? Hoe ziet een behandeling eruit? Is het geen kwakzalverij?

Is het kwakzalverij?

Laten we eens beginnen met de definitie van kwakzalverij:

‘Kwakzalverij is het onbevoegd uitoefenen van de geneeskunde.’

Onbevoegd wil zeggen ‘zonder centificaat’. Een orthomoleculair therapeut heeft geen geneeskunde gestudeerd en mag dus niet de titel ‘arts’ dragen. Maar orthomoleculair therapeuten zijn wel bevoegd om hun vak uit te oefenen. Wat het lastig maakt; de ene orthomoleculair therapeut heeft heel lang gestudeerd en de ander heel kort.

De opleiding tot orthomoleculaire therapie is ook niet te vergelijken met de opleiding geneeskunde. Orthomoleculair therapeuten leren wat het lichaam nodig heeft om gezond te blijven en wat er ontbreekt wanneer iemand ziek is. Ze leren niet over medicijnen die symptomen bestrijden, ze leren waarom het lichaam een gezonde leefstijl nodig heeft en hoe je een lichaam dat uit balans is kan helpen herstellen. Indien nodig kan dat door (tijdelijk) een voedingssupplement te nemen.

Lees ook: Is een orthomoleculair therapeut een goed alternatief voor een huisarts?

Onbekend maakt onbemind

Orthomoleculaire therapie is nog niet erg bekend. Daarom draagt LijfLoket graag bij aan méér bekendheid. Ook is LijfLoket lid van MBOG Nederland: de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde. Dit keurmerk toont aan dat een therapeut over de vereiste kennis, vaardigheden en training beschikt om hoogwaardige zorg te bieden! Het doel is de reguliere geneeskunde en orthomoleculaire geneeskunde op elkaar af te stemmen, waarbij de orthomoleculaire benadering complementair is aan de reguliere zorg. Geen kwakzalverij dus!

LijfLoket heeft als missie: een gezonder Nederland. Je boekt eenvoudig een online consult met een orthomoleculair therapeut. Tijdens een consult worden de gezondheidsklachten, gezondheidswensen en leefstijl uitgebreid besproken. Na het consult wordt een uitgebreide e-mail verstuurd, vol met persoonlijke inzichten en concrete adviezen. Het verbeteren van gezondheid is namelijk alleen effectief als je weet waar je moet beginnen. Wat de belangrijkste stappen zijn. LijfLoket laat je inzien wat je moet doen én waarom.

Of je kiest eerst voor een GRATIS kennismakingsgesprek.

E-book: Dit is het begin

Wil jij met je gezondheid aan de slag gaan? Supergoed idee! En wat is een betere plek om te beginnen, dan bij het begin?

In het e-book ‘Dit is het begin’ neem ik je mee terug naar de basis; hoe werkt je lichaam en wat zorgt ervoor dat je uit balans raakt? Én wat kun je zelf doen om die balans te herstellen?

Na het lezen van dit e-book weet jij:

  • Waarom een gezonde bloedsuikerspiegel cruciaal is voor een goede gezondheid
  • Wat de gevolgen zijn van een ongezonde bloedsuikerspiegel
  • Wat insulineresistentie is en hoe je het kunt omkeren
  • Wat de invloed is van voeding, stress en bewegen

En je krijgt:

  • Waardevolle tips en handige hacks om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden
  • Handige checklists om zelf je gezondheid te verbeteren
  • Antwoord op veelgestelde vragen zoals: waarom lukt het niet om af te vallen terwijl ik regelmatig sport?
Deel dit bericht op

© 2024 lijfloket.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring