Gezondere leefstijl activeert zelfherstellend vermogen

Deel dit bericht op

Hormoonzalf bij eczeem, pijnstillers bij hoofpijn, slaappillen bij slapeloosheid, antibiotica bij een ontsteking. Voor elke ziekte, klacht en kwaal is er een passende behandeling of medicijn. Tot zo ver; lang leve de geneeskunde! Maar de million dollar question is; waarom zijn er dan meer dan 10 miljoen mensen chronisch ziek?

We onderschatten het natuurlijke vermogen van het menselijk lichaam om zichzelf te herstellen.

Zelf-herstellend-vermogen. Hoe mooi is dat. Een eigenschap die we állemaal bezitten. Ieder lichaam is ongelofelijk slim. Nog slimmer dan de wetenschap tot nu toe heeft ontdekt. Waarom maken we daar dan zo weinig gebruik van?

Tja, je moet er zelf iets voor doen (of laten…).

Heel veel klachten, kwalen en ongemakken kunnen verminderd worden door je lichaam te geven wat het nodig heeft en weg te nemen wat niet goed voor je is. Dit activeert en versterkt het zelfherstellend vermogen.

Is het makkelijk? Zeker niet. We leven in een omgeving waarin we continu worden verleid om ongezonde keuzes te maken. Keuzes die ons lijf én ons zelfherstellend vermogen verzwakken.

Is het mogelijk? Absoluut. Het vereist alleen wel een kritische blik op leefstijl. Op wat je eet, wanneer je eet, hoeveel je beweegt, ademt, slaapt, ontspant enzovoort. Je moet dus bereid zijn er zelf iets voor doen of laten.

De zorgkosten en druk op de zorg kunnen omlaag.

Maar dan moeten we nog vaker inzetten op leefstijl. Daar ligt dan ook een mooie kans voor zorgverleners met de juiste kennis. Heeft iemand klachten die langdurig aanhouden? Vraag dan (ook) naar leefstijl. En geef adviezen waar iemand zelf mee aan de slag kan. Dan werken we samen aan een duurzame verbetering van de gezondheid, het verlagen van de zorgkosten én de druk op de zorg.

Geef het zelfherstellend vermogen van het lichaam een kans.

Deel dit bericht op

© 2024 lijfloket.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring