Bakken met kokosolie is gezond! En dit is waarom

Deel dit bericht op

Bakken met kokosolie wordt steeds populairder. En dat is maar goed ook! Want bakken in deze olie heeft een aantal belangrijke gezondheidsvoordelen. We zetten ze voor je op een rij.

Hoog rookpunt voor veilig bakken

Kokosolie heeft een hoog rookpunt, wat betekent dat het bestand is tegen hoge temperaturen zonder af te breken en schadelijke stoffen te produceren. Dit maakt het ideaal voor bakken, braden en frituren. Het behoudt zijn stabiliteit en voedingswaarde zelfs bij verhitting, in tegenstelling tot sommige andere oliën die ontleden en hun voedingswaarde verliezen.

MCT’s voor energie en gewichtsbeheersing

Kokosolie staat bekend om zijn gehalte aan middellange-keten triglyceriden (MCT’s). Deze vetzuren worden snel door het lichaam opgenomen en omgezet in energie in plaats van opgeslagen te worden als vet. Ze kunnen helpen bij gewichtsbeheersing, het verhogen van de stofwisseling en het verbeteren van de lichaamssamenstelling.

Verbeterde hartgezondheid

Kokosolie bevat laurinezuur, een vetzuur dat gunstig kan zijn voor de hartgezondheid. Het kan het HDL-cholesterolniveau (het “goede” cholesterol) verhogen en het LDL-cholesterolniveau (het “slechte” cholesterol) verbeteren, wat het risico op hartziekten kan verminderen.

Ontstekingsremmende eigenschappen

Kokosolie bevat ook antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen bijdragen aan het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Chronische ontsteking wordt vaak geassocieerd met verschillende gezondheidsproblemen, waaronder hartziekten en artritis.

Conclusie

Kokosolie is een veilige optie voor het bereiden van maaltijden op hoge temperaturen, bevordert gewichtsbeheersing, verbetert de hartgezondheid en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. En hou je niet van de kokossmaak? Ontgeurde kokosolie is ook overal verkrijgbaar.

Deel dit bericht op

© 2024 lijfloket.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring