Wat doet een orthomoleculair therapeut?

Je hoort het woord steeds vaker, maar wat betekent het precies? Orthomoleculair is een samenstelling van twee woorden: ortho en moleculair. Orthos komt uit het Grieks en betekent goed. Moleculair betekent de moleculen betreffende. Het doel van orthomoleculaire therapie is het bereiken van een optimale verhouding van moleculen in onze cellen, om zo het lichaam gezond te houden.

Orthomoleculaire therapie

Om gezond te zijn en je goed te voelen en heeft het lichaam de juiste voeding, leefstijl en leefomgeving nodig. Wanneer een lichaam niet krijgt wat het nodig heeft, raakt het uit balans. Maar wat heeft een lichaam precies nodig? Dat is best lastig! En voor iedereen anders.

Leefstijl veranderen

Elke dag maak je keuzes die invloed hebben op jouw gezondheid. Het eten dat je eet, de activiteiten die je onderneemt, hoeveel je beweegt en ga zo maar door. Is je lichaam niet in goede conditie of heb je (vage) klachten, dan weet een orthomoleculair therapeut welke slimme aanpassingen jij kunt doen in je leefstijl om jouw gezondheid flink te verbeteren.

Terug in balans

Voel je je langere tijd niet fit of of heb je klachten die langdurig aanhouden? Jouw lijf vertelt je dat het uit balans is. Eén of meerdere systemen in je lichaam werken waarschijnlijk niet meer zoals het hoort. Bijvoorbeeld je spijsvertering, voortplantingsstelsel of hormoonhuishouding. Een orthomoleculair therapeut geeft jou advies om de balans te herstellen en je gezondheid te verbeteren. De focus ligt daarbij op een gezonde leefstijl. En daar heb je op lange termijn veel meer aan dan het simpelweg bestrijden van symptomen; zoals pijnstillers voor hoofdpijn, insuline voor diabetes of hormoonzalf tegen eczeem.

Geef het de tijd

Ieder lichaam is slim én uniek. Klachten die langdurig aanhouden, zijn een signaal dat je lichaam flink uit balans is. Uit balans raken gebeurt niet van de ene op de andere dag. Jouw genen, leefstijl en leefomgeving dragen daaraan bij. Het kan jaren duren voordat klachten ontstaan. Het kan daarom ook tijd kosten om je lichaam weer in balans te brengen.

De juiste ondersteuning

Slimme aanpassingen in jouw leven geven het lichaam de juiste ondersteuning om gezonder te worden. Ben je benieuwd met welke slimme stap(pen) jij aan de slag kan? Boek dan vandaag nog een online consult met een orthomoleculair therapeut.

 

Plan een online consult

Wil jij waardevol inzicht en slim advies? Boek dan een nu consult bij LijfLoket op het tijdstip dat jou uitkomt.

Ja, dat wil ik

© 2024 lijfloket.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring