Veelgestelde vragen

Over LijfLoket

Ik kan geen tijdstip vinden dat bij mij past. Wat moet ik doen?

Stuur een e-mail naar info@lijfloket.nl en we zoeken samen een moment dat uitkomt.

Wordt een consult bij LijfLoket vergoed?

LijfLoket is aangesloten bij de MBOG. Als je aanvullend verzekerd bent, kan het zijn dat jouw zorgverzekering een deel van de behandeling vergoed. Neem daarvoor contact op met je zorgverzekeraar.

Worden mijn gegevens veilig bewaard?

Ja. Gegevens worden bewaard en beveiligd volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit is ook te lezen in de privacy verklaring.

Zijn de adviseurs van LijfLoket gecertificeerd?

Adviseurs bij LijfLoket zijn opgeleid tot integraal orthomoleculair therapeut bij de Natura Foundation. Ook hebben ze de opleiding Medische Basis Kennis (MBK) en Psychosociale Basis Kennis (PSBK) afgerond.

Is LijfLoket aangesloten bij een beroepsvereniging?

Ja. LijfLoket is aangesloten bij de MBOG. Dit is de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde en hét keurmerk voor de vakgediplomeerde complementaire zorgverlener. De MBOG behartigt de belangen van zo’n 600 zorgverleners die samenwerken aan de gezondheid voor cliënten. 

Wanneer is LijfLoket niet geschikt?

  • LijfLoket geeft persoonlijk inzicht en advies, maar biedt geen begeleiding tijdens het toepassen van de adviezen.
  • Lijfloket biedt geen medische diagnose of behandeling. Er worden ook nooit medicijnen voorgeschreven.
  • Heb je liever face-to-face contact? Dan past LijfLoket waarschijnlijk niet bij jou. Ga dan op zoek naar een orthomoleculaire praktijk, bijvoorbeeld via de MBOG (vind een behandelaar).

Wat kan ik verwachten van de e-mail achteraf?

Na het consult gaat de orthomoleculair therapeut voor jou aan de slag. Binnen drie werkdagen ontvang je een e-mail met inzicht en advies voor jouw persoonlijke situatie.

  • Inzicht: in de e-mail uitleg vindt je uitleg over de slimme stappen die de orthomoleculair therapeut voor jou heeft gekozen. Je leert over werkingsmechanismen die een rol spelen bij jouw gezondheid.
  • Advies: in dit gedeelte wordt het inzicht omgezet naar een advies. Hier lees je welke aanpassingen in jouw leefstijl nodig zijn om een gezonder lijf te bereiken en je gezondheidsdoelen na te streven.

Het advies en inzicht kun je zo altijd teruglezen. Wil je na de basisafspraak nog een keer in gesprek? Dat kan! Boek dan een vervolgafspraak.

Waar hebben we het over tijdens het gesprek?

Over jou! Vóór het gesprek vul je een vragenlijst in over jou, je leefstijl en leefomgeving. Het doel van het gesprek is om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van jouw lijf, leefstijl en leefomgeving. Ook bespreken we jouw klachten en gezondheidswensen. Ná het gesprek gaat de orthomoleculair therapeut voor jou aan de slag. Binnen. drie werkdagen ontvang je een e-mail met persoonlijk inzicht en advies. Zo kun je alles rustig na- en teruglezen.

Merk ik meteen verbetering?

Dat is voor iedereen anders. Wanneer je al een lange tijd uit balans was, duurt het ook langer om te balans weer te herstellen. Gezonde leefstijlkeuzes hebben wel direct een positieve invloed op het lichaam.

Bijvoorbeeld: wanneer je stopt met roken is na 24 uur is alle koolmonoxide uit je lichaam en is de hoeveelheid zuurstof in je bloed weer normaal, waardoor je lichaam kan beginnen met herstellen. Na 48 uur beginnen je longen aan een grote schoonmaak. En al na 2 weken voel je je energieker en gaat je huid er beter uitzien.

Neem ook de tijd om te wennen aan eventuele nieuwe gewoontes. Volgens onderzoek duurt het minimaal 6 weken voordat nieuwe gewoontes comfortabel aan gaan voelen. 

Voel ik me meteen beter als ik het advies opvolg?

Gezonde leefstijlkeuzes hebben een positief effect op jouw gezondheid. Hoe snel je je beter voelt, is voor iedereen anders. Het kan ook gebeuren dat je je even wat minder goed voelt. Geen zorgen. Het is een teken dat je lichaam reageert op de verandering. Wanneer processen in jouw lijf hersteld worden kost dit energie. En dat kun je merken.

Geef niet op en ben je ervan bewust dat je lichaam tijd nodig heeft om te wennen aan de verandering.

Verdwijnen mijn klachten als ik jullie advies opvolg?

Dat is voor iedereen anders. Gezonde leefstijlkeuzes hebben altijd een positieve invloed op jouw gezondheid. Het kan echter even duren voordat je merkt dat je je fitter voelt of klachten verminderen. Vooral wanneer er veel stappen nodig zijn om tot een voor jou gezonde leefstijl te komen. Dan zijn er waarschijnlijk verschillende systemen ontregeld. Het is belangrijk je te realiseren dat als je je gezondheid wilt verbeteren, je altijd een eerste belangrijke stap zet. Wanneer je dit gedaan hebt komt de volgende stap, enzovoorts. Hoe langer en meer je lichaam uit balans is, hoe meer er voor nodig is om verbetering te realiseren.

Moet ik voedingssupplementen gaan slikken?

Voedingssupplementen voorzien het lichaam van voedingsstoffen die niet voldoende geleverd worden door de dagelijkse voeding of leefomgeving. Of om specifieke gezondheidsproblemen aan te pakken. Bij LijfLoket kijken we altijd eerst of we slimme aanpassingen kunnen doen in de leefstijl. Mocht dit niet mogelijk zijn of heeft het lichaam tijdelijk wat extra ondersteuning nodig, dan kunnen supplementen uitkomst bieden.

Over orthomoleculaire therapie

Wat is het verschil tussen een leefstijlcoach en orthomoleculair therapeut?

Een leefstijlcoach weet wat een gezonde leefstijl is en kan jou begeleiden in het aanpassen van jouw leefstijl.

Een orthomoleculair therapeut heeft veel kennis over het lichaam, kan daardoor klachten herkennen en gedegen advies geven om het lichaam weer in balans te brengen.

Een orthomoleculair therapeut en leert tijdens de opleiding onder andere over:

  • Macro- en micronutriënten uit voeding
  • De werking van de spijsvertering
  • Het microbioom
  • De lever
  • Het immuunsysteem
  • Hormonen
  • Insulineresistentie
  • Laaggradige ontstekingen

Deze kennis is onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek.

Wat is het verschil tussen een diëtist en een orthomoleculair therapeut?

Een diëtist begeleidt mensen bij het verliezen of aankomen van gewicht. Ook geven ze voedingsadvies aan mensen die chronisch ziek zijn en daardoor anders moeten eten. Bijvoorbeeld bij hart- en vaatziekten, diabetes, longziekten en nierfalen.

Een orthomoleculair therapeut heeft veel kennis over het lichaam, kan daardoor klachten herkennen en gedegen advies geven om het lichaam weer in balans te brengen. Dit kan met aanpassingen in de voeding, maar ook met andere interventies.

Een orthomoleculair therapeut en leert tijdens de opleiding onder andere over:

  • Macro- en micronutriënten uit voeding
  • De werking van de spijsvertering
  • Het microbioom
  • De lever
  • Het immuunsysteem
  • Hormonen
  • Insulineresistentie
  • Laaggradige ontstekingen

Deze kennis is onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek.

Is een orthomoleculair therapeut een arts?

Nee, een orthomoleculair therapeut is geen arts. Bij LijfLoket wordt dan ook nooit geadviseerd om te stoppen met medicijnen en worden nooit medicijnen voorgeschreven. Wel kan advies gegeven worden over voedingssupplementen.

© 2024 lijfloket.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring