Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden (AV) van LijfLoket, gevestigd te Rosmalen en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 82011362. Uitsluitend deze algemene voorwaarden gelden. Afwijkende voorwaarden worden niet geaccepteerd.

LijfLoket behoudt zich het recht voor deze algemene voorwaarden voor de toekomst te wijzigen. Wijzigingen in de algemene voorwaarden zijn pas van kracht nadat deze duidelijk door LijfLoket zijn bekendgemaakt.

Indien een bepaling van deze Algemene Voorwaarden ongeldig blijkt te zijn door de toepassing van wet, regelgeving of een definitieve beslissing van een bevoegde rechtbank, zullen alle overige bepalingen van de Algemene Voorwaarden volledig van kracht blijven.

Artikel 1, Definities

In de algemene voorwaarden (hierna AV) wordt verstaan onder:

  • LijfLoket: LijfLoket, KvK nummer: 8582011362, gevestigd te ‘s Hertogenbosch, gebruiker van deze voorwaarden;
  • Orthomoleculair therapeut: een orthomoleculair therapeut van LijfLoket. Therapeuten zijn lid van de Beroepsvereniging MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde) tevens in het bezit van een Nederlands diploma Orthomoleculair Therapeut, handelende als zelfstandig gevestigd orthomoleculair therapeut;
  • Cliënt: degene aan wie door de orthomoleculair therapeut advies verleend wordt.
  • Kopers: degene die een e-book koopt op de website.

Artikel 2, Algemeen

2.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst gesloten tussen LijfLoket en een cliënt.

2.2 De onderhavige voorwaarden zijn eveneens van toepassing op overeenkomsten met LijfLoket, voor de uitvoering waarvan door LijfLoket derden dienen te worden betrokken.

3.3 Indien zich tussen partijen een situatie voordoet die niet in deze algemene voorwaarden geregeld is, dan dient deze situatie te worden beoordeeld naar de geest van deze algemene voorwaarden.

Artikel 3, Behandeling

3.1 LijfLoket zal de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uitvoeren; op LijfLoket rust een inspanningsverbintenis. Een en ander op grond van de op dat moment bekende stand der wetenschap.

3.2 Cliënt zorgt ervoor dat alle gegevens, die redelijkerwijs van belang kunnen zijn voor een goed advies, tijdig aan LijfLoket worden medegedeeld.

3.3 LijfLoket werkt uitsluitend met gediplomeerde orthomoleculair therapeuten.

3.4 LijfLoket heeft het recht bepaalde werkzaamheden te laten verrichten door derden.

3.5 LijfLoket biedt een consult met een orthomoleculair therapeut aan in de tweedelijnszorg. LijfLoket kan geen zorg bieden waarvoor medisch advies of specialistische expertise vereist is. Dat betekent dat een orthomoleculair therapeut van LijfLoket het recht heeft om een client die zich op het verkeerde niveau van zorg bevindt, door mag verwijzen naar de juiste specialist. LijfLoket zal geen advies geven en de gebruiker hiervan op de hoogte stellen.

Artikel 4, Verhindering

4.1 Indien de cliënt verhinderd is op de afgesproken datum en tijdstip dient hij LijfLoket hiervan zo snel mogelijk op de hoogte te stellen. Indien de cliënt binnen 4 uur voor genoemd tijdstip bericht de verhindering doorgeeft, of geen zodanig bericht geeft, is LijfLoket gerechtigd om het betaalde bedrag niet terug te storten.

Betreffende afspraken op een dag volgend op een zondag of op één of meer erkende feestdagen wordt bedoelde termijn van 4 uur geacht in te gaan om 18.00 uur op de laatste voorafgaande gewone werkdag. Betreffende een gewone maandag gaat de termijn daarom in om 18.00 uur op de voorafgaande vrijdag.

Artikel 5, Tariefstelling

5.1 De tarieven op LijfLoket zijn inclusief BTW of andere wettelijke heffingen indien en voor zover die berekend zouden moeten worden. LijfLoket is gerechtigd prijsstijgingen door te voeren.

Artikel 6, Intellectuele eigendom

6.1 LijfLoket behoudt te allen tijde alle rechten op door haar gemaakte adviezen, documenten, afbeeldingen en/of de hierop betrekking hebbende informatie en “knowhow”, zelfs wanneer daarvoor kosten in rekening zijn gebracht of naderhand nog verbeteringen zijn aangebracht, al dan niet op aanvraag van de cliënt. De in de vorige zin genoemde zaken mogen zonder schriftelijke toestemming van LijfLoket noch geheel noch gedeeltelijk worden gekopieerd, anders dan voor intern gebruik bij de cliënt, noch ter hand gesteld of op andere wijze worden bekendgemaakt, noch door de cliënt worden gebruikt of ter beschikking worden gesteld anders dan voor het doel, waarvoor ze door LijfLoket verstrekt zijn.

Artikel 7, Betaling

7.1 Compensatie door de cliënt met bestaande of vermeende vorderingen op de orthomoleculair therapeut uit welk hoofde dan ook, is uitdrukkelijk uitgesloten.

Artikel 8, Aansprakelijkheid

8.1 Het advies van de orthomoleculair therapeut is naar zijn aard resultaatgericht zonder dat resultaat te garanderen. De orthomoleculair therapeut sluit elke aansprakelijkheid uit terzake van schade of letsel of ziekte voortvloeiend uit of verband houdende met de opvolging door de cliënt van door LijfLoket verstrekte adviezen, tenzij sprake is van opzet of grove schuld van de kant van LijfLoket. Met dien verstande dat voor vergoeding alleen in aanmerking komt die schade, waartegen de orthomoleculair therapeut verzekerd is. Daarbij moeten de volgende beperkingen in acht genomen worden; niet voor vergoeding in aanmerking komt bedrijfsschade, derving van inkomsten en dergelijke, door welke oorzaak ook ontstaan. Voor schade veroorzaakt door opzet of grove schuld door derden is LijfLoket nimmer aansprakelijk.

8.2 Indien de assuradeur van LijfLoket om welke reden dan ook niet tot uitkering overgaat, zal de aansprakelijkheid van de orthomoleculair therapeut te allen tijde beperkt worden tot ten hoogste éénmaal het tarief van 1 consult. De orthomoleculair therapeut is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de gevolgen van onjuiste informatie die voortvloeit uit een onbekend en/of verzwegen gezondheidsaspect.

8.3 LijfLoket is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de kwaliteit en samenstelling van de door haar geadviseerde supplementen en/of natuurlijke medicijnen. De leverancier van deze supplementen, natuurlijke medicijnen, is hiervoor verantwoordelijk. LijfLoket zal zover het in haar vermogen ligt meewerken aan de juiste afhandeling van een klacht over de geadviseerde supplementen, natuurlijke medicijnen.

Artikel 9, Ongeoorloofd gebruik

9.1 LijfLoket neemt ieder ongeoorloofd gebruik van de website en in strijd met deze overeenkomst en/of ons op enig moment geldende beleid ten aanzien van gegevensverwerking, beveiliging, ethiek, etc. serieus. Het filmen van consulten met zorgpersoneel of het verspreiden van dergelijk materiaal op welke wijze dan ook is bijvoorbeeld verboden. LijfLoket zal optreden tegen daadwerkelijk of gevreesd ongeoorloofd gebruik van de website, videobeelden of documenten.

Artikel 10, Toepasselijk recht en forumkeuze

Alleen de burgerlijke rechter die bevoegd is in de vestigingsplaats van de orthomoleculair therapeut is bevoegd kennis te nemen van geschillen. Nederlands recht is van toepassing.

Artikel 11, Privacy

LijfLoket zal alle informatie betreffende de cliënt die zij verkrijgt bij de uitvoering van de behandeling vertrouwelijk behandelen en deze informatie niet aan derden ter hand stellen, behoudens voor zover LijfLoket daartoe verplicht is of toestemming heeft verkregen.

Artikel 12, Verkoop van E-books

12.1 LijfLoket biedt de mogelijkheid tot de verkoop van e-books aan cliënten.

12.2 De e-books die worden verkocht door LijfLoket zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd, verspreid, of anderszins gebruikt zonder uitdrukkelijke toestemming van LijfLoket.

12.3 Het is kopers niet toegestaan om e-books door te sturen naar derden, tenzij hiervoor expliciete toestemming is verkregen van LijfLoket.

12.4 Kopers dienen zich te houden aan de bepalingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens bij de aanschaf en het gebruik van e-books.

12.5 Geschillen met betrekking tot de verkoop en het gebruik van e-books vallen onder de bevoegdheid van de burgerlijke rechter zoals bepaald in artikel 10 van deze Algemene Voorwaarden.

Artikel 13, E-mail Contact en Gerechtvaardigd Belang

In overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en andere toepasselijke wetten met betrekking tot gegevensbescherming, erkennen wij het belang van transparantie en verantwoordelijkheid bij het beheren van persoonlijke gegevens, inclusief e-mail contact. Dit artikel biedt inzicht in hoe wij omgaan met e-mail contact en ons gerechtvaardigd belang hierin.

13.1 Verzameling en gebruik

13.1.1 Wanneer u zich abonneert op onze nieuwsbrief, een aankoop doet of op andere wijze met ons communiceert, kunnen wij uw e-mailadres verzamelen voor marketing- en communicatiedoeleinden.

13.1.2. Wij verzamelen uw e-mailadres alleen met uw uitdrukkelijke toestemming of wanneer dit noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst.

13.2. Gerechtvaardigd belang

13.2.1. Wij kunnen uw e-mailadres gebruiken voor direct marketingdoeleinden, zoals het versturen van nieuwsbrieven, productupdates, promoties en speciale aanbiedingen, indien dit in overeenstemming is met ons gerechtvaardigd belang.

13.2.2. Ons gerechtvaardigd belang bij het gebruik van uw e-mailadres voor direct marketingdoeleinden omvat het bevorderen van onze producten en diensten, het onderhouden van klantrelaties en het verstrekken van relevante informatie aan geïnteresseerde partijen.

13.3 Recht op bezwaar

13.3.1. U heeft te allen tijde het recht om bezwaar te maken tegen het gebruik van uw e-mailadres voor direct marketingdoeleinden, inclusief profilering voor marketingdoeleinden.

13.3.2. Als u bezwaar maakt tegen het gebruik van uw e-mailadres voor direct marketingdoeleinden, zullen wij uw gegevens niet langer voor deze doeleinden verwerken, tenzij wij dwingende legitieme redenen hebben voor de verwerking die zwaarder wegen dan uw belangen, rechten en vrijheden, of voor de instelling, uitoefening of onderbouwing van een rechtsvordering.

13.4. Beveiliging en vertrouwelijkheid

13.4.1. Wij nemen de nodige technische en organisatorische maatregelen om de vertrouwelijkheid en beveiliging van uw e-mailadres te waarborgen.

13.4.2. Uw e-mailadres wordt niet verkocht, verhuurd of op andere wijze gedeeld met derden zonder uw uitdrukkelijke toestemming, tenzij dit noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst, vereist is door de wet of noodzakelijk is voor onze legitieme belangen.

13.5. Contactgegevens

13.5.1. Als u vragen heeft over ons gebruik van uw e-mailadres of als u uw voorkeuren met betrekking tot e-mailcontact wilt wijzigen, neem dan contact met ons op via de contactgegevens vermeld in onze privacyverklaring.

© 2024 lijfloket.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring